Вступити до родини ATR

Рефат Чубаров звернувся до глав дипломатичних установ іноземних держав та представництв міжнародних організацій Україні

2 вересня 2020, 08:36
804

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до глав дипломатичних установ іноземних держав з закликом сприяти негайному звільненню незаконно затриманих та утримуваних у Російською Федерацією громадян України — кримських політв’язнів.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Голова Меджлісу Рефат Чубаров оприлюднив офіційне звернення представницького органу кримськотатарського народу до глав дипломатичних установ іноземних держав та очільників місій і представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, стосовно нової хвилі обшуків в будинках кримських татар.

 

«Цілком очевидно, що кримінальні справи над вищезазначеними громадянами України, як й іншими активістами, кримськими татарами політичними в’язнями, є повністю сфабрикованими, самі суди неправомірними, що виконують роль судилищ з метою залякування кримськотатарського народу та етнічних українців, які проживають на тимчасовій окупованій території Криму», — йдеться у зверненні.

 

Так, у представницькому органі кримськотатарського народу закликають глав дипломатичних установ донести вищевикладену інформацію до Президентів, керівників Урядів і Парламентів їхніх країн з метою сприяння ними негайному звільненню незаконно затриманих та утримуваних у Російською Федерацією громадян України  кримських політв’язнів.

«Знаючи прихильність урядів ваших держав принципам і цінностям демократії, нормам міжнародного права і міжнародних зобов'язань, взятих на себе в якості держави-члена ООН та ОБСЄ, Ради Європи та / або Європейського Союзу, від імені Меджлісу кримськотатарського народу закликаю їх до задіяння всіх можливих заходів, спрямованих на виконання Російською Федерацією у повній мірі резолюцій ГА ООН 68/262 від 27 березня 2014 року «Територіальна цілісність України» та «Ситуація з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» 2016-2019 рр. та наказу Міжнародного суду ООН щодо застосування запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації», — йдеться у зверненні.

https://www.facebook.com/dogrujol/posts/3170444063050726

Нагадаємо, 31 серпня 2020 року, після проведення обшуків в будинках Айдера Кадирова (с. Розливи Нижньогірського району), Айдера Аблякімова (с. Сонячна долина Судакського району), Ридвана Умерова (м. Судак) та Енвера Топчі (смт. Ічкі (Совєтський) Ічкінського району) зазначених осіб було незаконно затримано та вивезено до приміщення Управління ФСБ Росії, де вони допитувалися до пізньої ночі без доступу адвокатів та без передачі їм води і їжі.

Всім зазначеним вище кримським татарам висунуто звинувачення за статтею 255.6 Кримінального кодексу РФ "Неповідомлення про злочин" і до них вжито заходів щодо обмеження свободи в формі підписки про невиїзд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ