Вступити до родини ATR

Прокуратура АРК повідомила про підозру ще двом «самооборонівцям» з Севастополя

7 вересня 2020, 14:15
476

Прокуратура АР Крим заочно повідомила про підозру ще двом громадянам України, які, за даними слідства, були членами незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» та несли «службу» на незаконно створеному блокпості «Тернівка» у 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє громадян України, будучи учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», протягом лютого-березня 2014 року, озброєні несли «службу» на незаконно створеному блокпості «Тернівка» поблизу Севастополя. Підозрювані під час своєї «служби» здійснювали незаконні перевірки документів громадян, обшук транспортних засобів, а також брали участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова», — йдеться у повідомленні.

Нині підозрюваних оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення їхнього місцеперебування.

Зазначимо, що севастопольцям закидають створення незаконних збройних формувань і участь у їхній діяльності. Підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Прокуратура не повідомляє імен «самооборонівців», яким повідомлено про підозру.

Нагадаємо, що у серпні прокуратура АР Крим у Києві провела обшуки і повідомила про підозру у створенні незаконного воєнізованого формування учаснику «Самооборони Криму». Йдеться про мешканця окупованої Ялти, 34-річного Олександра Расшивалова.

Як відомо, бандформування «Самооборона» було створено на території Криму після захоплення півострова Росією. Члени цього формування брали участь у військових злочинах РФ на території України, викрадали і катували кримських татар і українців. Раніше українські правоохоронці встановили понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності цього формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ