Вступити до родини ATR

Окупанти намагалися відібрати у адвоката Ладіна підписку про нерозголошення даних у «справі» журналіста Кадирова

8 вересня 2020, 09:30
484

ФСБ намагалася відібрати у адвоката Олексія Ладіна підписку про нерозголошення даних попереднього «слідства» у «справі» журналіста Айдера Кадирова, затриманого під час останніх обшуків у будинках кримських татар в окупованому Криму.

Про це повідомив Олексій Ладін у Facebook.

«Під час чергових слідчих дій слідчий ФСБ спробував відібрати у мене підписку про нерозголошення даних попереднього слідства. Це була вже друга спроба. Під час першої підписку намагалися відібрати у мене і у Кадирова. Мабуть, слідчій все ж почитав роз'яснення КС РФ і зрозумів, що у підозрюваного (обвинуваченого) підписку ну ніяк не відібрати», — розповів він.

Адвокат додав, що під час спроби вилучити підписку були запрошені двоє понятих.

«Поняті зафіксували спробу відібрання у мене підписки з моїми поясненнями про те, що, власне ніякої захищеної законом таємниці в цій справі немає, а вимоги слідчого про нерозголошення є неконкретизованими. <...> Мені лестить, звичайно, така оцінка моєї роботи слідчим ФСБ, але від цього це дія не перестає бути незаконною, у зв'язку з чим — оскаржуватимемо», — додав Ладін.

Нагадаємо, що окупаційна «влада» Криму 31 серпня прийшла з обшуками до помешкань кримських татар у Нижньогірському й Совєтському районах Криму, а також у Судаку. Після обшуків чотирьох кримських татар — Айдера Кадирова, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Енвера Топчі — затримали і повезли в «управління» ФСБ у Сімферополі. Проти них окупантами порушено «кримінальну справу» за статтею «про неінформування» (205.6 КК Росії).

Прокуратура і поліція АР Крим почали кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ