Вступити до родини ATR

ЄС продовжить персональні санкції проти РФ за агресію в Україні — журналіст

8 вересня 2020, 12:14
471

Посли Євросоюзу завтра, 9 вересня, продовжать санкції проти осіб і суб'єктів у Росії, відповідальних за порушення територіальної цілісності України.

Про це повідомив журналіст Рікард Йозвяк.

«Посли ЄС завтра дадуть зелене світло візовим заборонам і заморожуванню активів 175 осіб і 44 юридичних осіб, які, на думку блоку, підривали територіальну цілісність України. Продовження буде на шість місяців, як зазвичай», — написав він у Twitter.

Зазначимо, що вперше санкції ЄС проти Росії були запроваджені 31 липня 2014 року у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією. Тепер ЄС і США періодично продовжують економічні обмеження щодо РФ. Санкції полягають у заморожуванні банківських активів і забороні на в'їзд до Євросоюзу. Востаннє Рада ЄС продовжила на півроку індивідуальні санкції щодо 175 росіян і сепаратистів, а також обмеження по 44 компаніях за порушення територіальної цілісності України 13 березня цього року.

Нагадаємо, що 18 червня 2020 року Рада Євросоюзу офіційно продовжила до червня 2021 року «кримський пакет» санкцій проти Росії. Санкції включають заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції та капіталовкладення в Крим. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані у ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги. Забороняється також здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ