Вступити до родини ATR

Балух досі без свідомості, перебуває на апараті ШВЛ — Геращенко

9 вересня 2020, 10:57
471

Стан колишнього політв’язня Володимира Балуха, на якого вчора вночі було скоєно напад, стабільно важкий, він підключений до апарата штучної вентиляції легенів.

ФОТО: Hromadske

ФОТО: Hromadske

Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко у Facebook.

«Від лікарів ЛШД, де перебуває Балух: «Пацієнт стабільно важкий. На апараті ШВЛ, ще без свідомості». На жаль, поки що така невтішна інформація», — поділилася Геращенко.

Як повідомляв ATR.ua, напередодні стало відомо, що екс-політв’язня Кремля, українського активіста з окупованого Криму Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Він був госпіталізований у важкому стані. Згодом стало відомо, що поліція Києва під час слідчих дій у справі про побиття колишнього політв’язня Кремля виявили його сумку «з особистими речами, з якої попередньо нічого не зникло».

Офіс президента України вимагає від Національної поліції швидкого та повного розслідування нападу на колишнього політв'язня Володимира Балуха.

Нагадаємо, торік 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі «35 на 35». Серед тих, хто повернувся до України був і Володимир Балух. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ