Вступити до родини ATR

ЄС продовжив персональні санкції проти РФ через окупацію Криму

9 вересня 2020, 12:52
482

Комітет постійних представників країн ЄС узгодив без обговорення продовження на півроку індивідуальних санкцій щодо осіб і організацій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Про це повідомив брюссельський журналіст Рікард Йозвяк.

Він також додав, що незабаром у цей список санкцій додадуть ще 15 осіб і організації, пов'язані з будівництвом Керченського моста.

«Посланці ЄС дали зелене світло на продовження санкцій на 6 місяців щодо 175 осіб та 44 організацій, які, як вважається, підірвали територіальну цілісність України. Скоро близько 15 осіб і кілька організацій будуть додані в цей список за будівництво Керченського моста», — написав він у Twitter.

Раніше повідомлялося, що Кіпр блокує санкції Європейського союзу, введені через будівництво Керченського моста. ЄС ввів санкції щодо компаній, які брали участь в будівництві цього мосту, в липні 2018 року.

Зазначимо, що вперше санкції ЄС проти Росії були запроваджені 31 липня 2014 року у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією. Тепер ЄС і США періодично продовжують економічні обмеження щодо РФ. Санкції полягають у заморожуванні банківських активів і забороні на в'їзд до Євросоюзу. Востаннє Рада ЄС продовжила на півроку індивідуальні санкції щодо 175 росіян і сепаратистів, а також обмеження по 44 компаніях за порушення територіальної цілісності України 13 березня цього року.

Нагадаємо, що 18 червня 2020 року Рада Євросоюзу офіційно продовжила до червня 2021 року «кримський пакет» санкцій проти Росії. Санкції включають заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції та капіталовкладення в Крим. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані у ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги. Забороняється також здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ