Вступити до родини ATR

«Хто підняв руку на Балуха?»: небайдужих українців закликають прийти на акцію під МВС

10 вересня 2020, 09:17
540

Народні депутати з фракції «Європейська солідарність» закликають небайдужих українців о 10:30 прийти на акцію під будівлю МВС у Києві через побиття колишнього політв’язня Володимира Балуха.

Фото: УНИАН

Фото: УНИАН

Про це йдеться у повідомленні, поширеному «ЄС».

«Наш побратим Володимир Балух — незламний патріот, який пройшов російську в'язницю в окупованому Криму, зараз бореться за своє життя. Ми вимагаємо від поліції провести негайне розслідування та назвати замовників та виконавців нападу на Балуха. Покарання покидьків, які підняли руку на патріота Украіни має стати справою честі для поліції. Суспільство має взяти розслідування справи під особливий контроль», — заявили у фракції.

Зокрема, прийти на акцію закликає народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз.

«Балуха били, щоб вбити. Ми, мешканці Криму, кримські татари, і вся Україна добивались звільнення Балуха. Змогли захистити його в застінках ФСБшників. Те, що з ним трапилось у вільній Україні, робить нашим обов'язком вимагати, щоб знайшли і покарали злочинців, відповідальних за напад», — написав Чийгоз у своєму Facebook.

Як повідомляв ATR.ua, екс-політв’язня Кремля, українського активіста з окупованого Криму Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Він був госпіталізований у важкому стані. Згодом стало відомо, що поліція Києва під час слідчих дій у справі про побиття колишнього політв’язня Кремля виявили його сумку «з особистими речами, з якої попередньо нічого не зникло». Нині Балух перебуває у стабільно важкому стані. Йому зробили операцію, у нього зламані рука та ключиця.

Нагадаємо, торік 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі «35 на 35». Серед тих, хто повернувся до України був і Володимир Балух. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ