Вступити до родини ATR

Балух не у комі, він у медикаментозному сні — Сенцов

11 вересня 2020, 09:26
710

Колишній політв'язень Володимир Балух, якого у ніч на 8 вересня побили у Києві, зараз перебуває у медикаментозному сні, йому зробили операцію на голові.

Про це розповів інший екс- бранець Кремля, режисер Олег Сенцов у коментарі «Громадському радіо». Зокрема, він сказав, що стан Володимира Балуха тяжкий, тому поруч з ним постійно перебуває медсестра.

«Балух не у комі, він у медикаментозному сні. Його ввели у цей сон, щоб він відійшов від операції. Йому робили операцію, видаляли гематому. Це важка операція», — розповів Сенцов.

Він також додав, що ще один колишній політв'язень Євген Панов, який останнім бачив Балуха перед нападом, розповів, що у столичному Гідропарку у Балуха був конфлікт з якоюсь кампанією через українську мову.

«Але чи це та компанія, чи хтось інший — слід з’ясувати», — додав Олег Сенцов.

Як повідомляв ATR.ua, екс-політв’язня Кремля, українського активіста з окупованого Криму Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Він був госпіталізований у важкому стані. Згодом стало відомо, що поліція Києва під час слідчих дій у справі про побиття колишнього політв’язня Кремля виявили його сумку «з особистими речами, з якої попередньо нічого не зникло». Нині Балух перебуває у стабільно важкому стані. Йому зробили операцію, у нього зламані рука та ключиця.

Нагадаємо, торік 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі «35 на 35». Серед тих, хто повернувся до України був і Володимир Балух. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ