Вступити до родини ATR

«Суд» у Криму подовжив термін арешту трьом кримськотатарським політв’язням

11 вересня 2020, 10:52
552

Південний окружний суд у Ростові-на-Дону продовжив на три місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою трьом фігурантам «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група).

Як повідомляють активісти «Кримської солідарності», Эскендеру Абдулганієву, Арсену Абхаірову та Рустему Емірусеінову термін арешту продовжили до 13 грудня 2020 року.

Захист заявив про відсутність у «справі» фактичних доказів провини підсудних. Крім того, аргументуючи незаконність арешту, адвокати фігурантів посилалися на Четверту Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни, підкреслюючи пріоритет міжнародного права над національним. Однак на думку судді конвенція «не відповідає чинному законодавству».

Як повідомляв ATR.ua, Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаірова і Рустема Емірусеінова було затримано 14 лютого 2019 року у с. Октябрське Красногвардійського району. ФСБ Росії стверджує, що затримані причетні до організації «Хізб ут-Тахрір». Раніше Емірусеінов, Абхаіров і Абдулганієв заявили, що під час обшуку в їх будинках співробітники ФСБ підкинули їм заборонену релігійну літературу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ