Вступити до родини ATR

РФ мстить за те, що кримські татари виступили проти «референдуму» на мітингу 26 лютого 2014 року — останнє слово Сервера Зекір’яєва

11 вересня 2020, 14:35
654

10 вересня 2020 року кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група) Сервер Зекір’яєв у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону виступив з так званим останнім словом, в якому заявив, про те, що Москва мстить кримським татарам за їхню проукраїнську позицію.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Останнє слово політв’язня поширило об’єднання «Кримська солідарність».

«У 2014 році РФ провела захоплення Криму, місцеві жителі ходили по вулицях і ділили між собою наші будинки, сподіваючись, що нас знову Росія депортує, а наше майно, як у 1944 році залишиться їм. Коли більшість народу показала свою позицію щодо приєднання Криму до Росії, вийшовши проти референдуму 26 лютого 2014 року, РФ вирішила залякати народ і помститися за нашу позицію. Ось чому ці репресії носять політичний характер», — наголосив Зекір’яєв.

Окрім того, політв’язень передав вітання та слова подяки усім, хто підтримує та молиться за кримськотатарських бранців.

Як відомо, у жовтні 2017 року під час масових облав у Бахчисараї за обвинуваченням у «тероризмі» окупанти затримали шістьох кримських татар: Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір`яєва та Ернеса Аметова. У травні 2018 року в Криму також затримали координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва та жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група).

Нагадаємо, що сторона обвинувачення запросила терміни ув'язнення для фігурантів цієї «справи»: Серверу Мустафаєву — 17 років, Марлену Асанову — 20 років, Мемету Бєлялову — 21 рік, Тимуру Ібрагімову — 20 років, Серверу Зекір'яєву — 15 років, Сейрану Салієву — 19 років, Ернесу Аметову — 17 років і 6 місяців, Едему Смаїлову — 17 років і 6 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ