Вступити до родини ATR

Ще одному «самооборонівцю» з Криму повідомлено про підозру

14 вересня 2020, 14:55
543

Прокуратура АР Крим заочно повідомила про підозру ще одному громадянину України, який, за даними слідства, був членом незаконного збройного формування «Самооборона Криму» та у 2014 році брав участь у затриманні українських громадян у Криму.

ФОТО: прокуратура АРК

ФОТО: прокуратура АРК

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, будучи учасником незаконного збройного формування «Самооборона Криму», протягом лютого-березня 2014 року, озброєний, проходив «службу» при в’їзді до м. Судак АР Крим.  Підозрюваний здійснював незаконні перевірки документів громадян, обшук їхніх транспортних засобів, а також брав участь у затриманні українських громадян на території півострова. На даний час, «самооборонівця» оголошено у розшук», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що підозрюваному закидають створення незаконних збройних формувань і участь у їхній діяльності. Йому загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Прокуратура не повідомляє імені «самооборонівця», якому повідомлено про підозру.

За даними «Центру журналістських розслідувань», йдеться про про 63-річного Сергія Погороднього.  

Як відомо, бандформування «Самооборона» було створено на території Криму після захоплення півострова Росією. Члени цього формування брали участь у військових злочинах РФ на території України, викрадали і катували кримських татар і українців. Раніше українські правоохоронці встановили понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності цього формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ