Вступити до родини ATR

Зеленський їде в Австрію: обговорить ситуацію в Криму та на Донбасі

15 вересня 2020, 08:37
484

Президент України Володимир Зеленський сьогодні відвідає з офіційним візитом Австрію. Однією з головних тем зустрічі з президентом Австрії стане ситуація в окупованому Криму та на Донбасі.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про поїдку Володимира Зеленського до Відня раніше повідомляла пресслужба президента.

«15–16 вересня президент України Володимир Зеленський відвідає з офіційним візитом Республіку Австрія. У межах візиту заплановані переговори Глави держави з Федеральним президентом Австрії Александром ван дер Белленом, Федеральним канцлером Себастіаном Курцом та Президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою. Володимир Зеленський та Александр ван дер Беллен візьмуть участь у роботі Економічного форуму», — йшлося у повідомленні.

Про заплановане обговорення ситуації в окупованому Криму та на Донбасі повідомили у канцелярії президента Австрії, пише Укрінформ.

«Одною з тем (обговорення — ред.) буде поточна ситуація в Криму та на Сході України, зокрема, необхідність дотримання режиму припинення вогню та складна гуманітарна ситуація в регіоні», — йдеться у поширеному повідомленні щодо візиту українського президента.

У канцелярії також заявили, що Австрія повністю підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, а також санкції Європейського Союзу проти Росії.

«Підтримка президентом Зеленським повної імплементації Мінських домовленостей є ключем до мирного врегулювання конфлікту на Сході України. Його ініціативи дотепер привели, серед іншого, до обміну полоненими та реконструкції мосту у Станиці Луганській», — зазначили у канцелярії австрійського президента.

Зазначимо, що також під час візиту запланована участь президента України та його дружини в церемонії презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ