Вступити до родини ATR

Побиття Балуха: поліція розглядає чотири версії

15 вересня 2020, 09:14
499

Слідчі розглядають чотири основні версії побиття екс-політв'язня Володимира Балуха, на якого скоїли напад у ніч на 8 вересня у Києві.

Фото: УП

Фото: УП

Про це повідомив інший колишній політв'язень Роман Сущенко у своєму Facebook.

Зокрема, він зазначив, що головні версії — це нещасний випадок, хулігантство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

«Окремі обставини цього драматичного інциденту свідчать про малоймовірність нещасного випадку, хоча його як версію не відкидають. Решта версій залишається робочими і відпрацьовуються», — заявив Сущенко.

За його словами, судово-медична експертиза не завершена і від неї залежить все розслідування.

«Слідство з'ясувало більшість обставин того вечора, відшукало свідків та провело необхідні слідчі дії. Успіх подальшого розслідування цілком залежить від стану здоров'я Володимира Балуха. Правоохоронці чекають, коли він прийде до тями і зможе свідчити», — додав Сущенко.

Як повідомляв ATR.ua, екс-політв’язня Кремля, українського активіста з окупованого Криму Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Він був госпіталізований у важкому стані. Згодом Балух переніс операцію на голові та був введений у стан медикаментозного сну.

Нагадаємо, торік 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі «35 на 35». Серед тих, хто повернувся до України був і Володимир Балух. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ