Вступити до родини ATR

В ООН зробили заяву через порушення прав людини у Криму

15 вересня 2020, 14:40
604

Представники 41-ї держави-члена ООН зробили заяву через порушення прав людини в окупованому Криму, осудивши державу-окупанта — Росію.

Про це повідомила перший заступник голови МЗС України Еміне Джеппар.

«У Женеві міжнародне співтовариство ще раз підтвердило свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, засудило порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права на окупованому півострові. У спільній заяві щодо Криму 41-ї держави-члена ООН, виголошеній у ході 45-ї сесії Ради ООН з прав людини, Росію як державу-окупанта було закликано дотримуватись своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, неухильно виконувати резолюції ГА ООН щодо територіальної цілісності України та стану з правами людини в АРК, наказ Міжнародного суду щодо скасування заборони Меджлісу як представницького органу кримськотатарського народу, а також забезпечити повний й безперешкодний доступ на територію АРК для міжнародних та регіональних правозахисних моніторингових механізмів», — написала вона у Facebook.

Зазначимо, що ювілейна 75-а сесія Генасамблеї ООН розпочнеться 22 вересня. На ній планується виступ президента України Володимира Зеленського. За повідомленням росЗМІ, запланований також виступ президента Росії Володимира Путіна, який востаннє виступав на Генасамблеї 5 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ