Вступити до родини ATR

У Зеленського назвали воєнним злочином вироки у бахчисарайській «справі про тероризм»

17 вересня 2020, 07:26
614

Постійне представництво президента України в АР Крим вважає воєнним злочином оголошений російським судом вирок фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група).

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Дії влади Росії з переслідування наших громадян і арешт Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і інших кримськотатарських активістів «Кримської солідарності», є воєнним злочином, і кожен представник окупаційної влади рано чи пізно понесе персональну кримінальну відповідальність за цей злочин. Влада України докладає максимальних зусиль для документування і розслідування цих фактів», — заявила перша заступниця постійного представника президента України в АР Крим Дарина Свиридова.  

Окрім того, вона зазначила, що представництво спільно з українським міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і правозахисними організаціями розробили спеціальний законопроект, щоб українські політв’язні та їхні родини отримували системну підтримку від держави, і повідомила, що вони докладають зусиль для його подальшого прийняття.

Нагадаємо, 16 вересня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок вісьмом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська справа). Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і Едема Смаїлова сумарно засудили до 110 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова — визнали невинним.

Так, російський суд призначив Марлену Асанову 19 років ув’язнення, Мемету Бєлялову — 18 років, Тимуру Ібрагімову — 17 років. Їх визнали винними нібито в організації забороненої в РФ організації («Хізб ут-Тахрір»). Іншим фігурантам призначили такі терміни: Серверу Зекір'яєву — 13 років, Серверу Мустафаєву — 14 років, Сейрану Салієву — 16 років, Едему Смаїлову — 13 років. Їх суд РФ визнав винними нібито в участі у забороненій в РФ організації («Хізб ут-Тахрір»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ