Вступити до родини ATR

Поки українські політики готуються до виборів, окупанти в Криму продовжують знущання над кримськими татарами — Сенцов

17 вересня 2020, 11:15
918

Колишній політв’язень Олег Сенцов заявив, що Київ не веде стратегії, спрямованої на повернення Криму. І поки українські політики займаються підготовкою до виборів, окупанти в Криму продовжують знущання над корінним народом.

Фото: УП

Фото: УП

Про це Сенцов написав у своєму Facebook, коментуючи вирок, ухвалений судом РФ напередодні сімом кримськотатарським політв’язням.

«Поки українські політики займаються підготовкою до мордобойчику під назвою місцеві вибори, в окупованому Криму продовжується знущання над цілим народом. Боротьба за звільнення півострова звелась до повторення заїжджених мантр. Ніхто не веде стратегії, спрямованої на повернення Криму, напроти, постійно вкидаються провокаційні заяви, щодо відновлення водопостачання», — наголосив колишній бранець Кремля.

Олег Сенцов додав, що «єдиною світлою плямою у вчорашньому чорному дні», було виправдання ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова.

«Але не треба сприймати це як прояв слабкості чи милосердя путінської системи, це просто частина гри у правосуддя. Я бажаю невинно засудженим терпіння та як можна скорішого звільнення. А нам усім, ніколи не забувати, що Крим — це Україна, та боротися за його свободу», — підсумував він.

Нагадаємо, 16 вересня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок вісьмом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська справа). Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і Едема Смаїлова сумарно засудили до 110 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Так, російський суд призначив Марлену Асанову 19 років ув’язнення, Мемету Бєлялову — 18 років, Тимуру Ібрагімову — 17 років. Їх визнали винними нібито в організації забороненої в РФ організації («Хізб ут-Тахрір»). Іншим фігурантам призначили такі терміни: Серверу Зекір'яєву — 13 років, Серверу Мустафаєву — 14 років, Сейрану Салієву — 16 років, Едему Смаїлову — 13 років. Їх суд РФ визнав винними нібито в участі у забороненій в РФ організації («Хізб ут-Тахрір»). Ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова — визнали невинним та звільнили в залі засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ