Вступити до родини ATR

Кримських татар закликають не відвідувати фестиваль повітряних куль: нагадали про Сталіна

21 вересня 2020, 08:57
589

Кримськотатарські активісти нагадали, що саме організатори фестивалю повітряних куль, який цими днями відбувається у Білогірському районі, напередодні 18 травня — Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу — запустили у небо портрет радянського диктатора Йосипа Сталіна, під чиїм керівництвом було здійснено найстрашніший злочин щодо кримських татар.

Про це нагадала кримськотатарська активістка Ельмаз Киримли у Facebook.

«Чому у нас така коротка пам'ять, друзі? Що трапилося? 18 травня, в траурний день, вони (федерація повітроплавання) роблять нам «подарунок» і запускають в небо над Ак Кая (Біла Скеля — ред.) цього кривавого вбивцю сталіна, а сьогодні ми йдемо на свято, які вони влаштовують там же — у Ак Кая. Звичайно, «пройшло стільки часу» з того дня, а сьогодні свято «Кримське небо». Невже ми так швидко забуваємо образи, нанесені цілому народу», — обурилася вона.

Зазначимо, що з 18 по 21 вересня у Білогірському районі біля підніжжя Білої Скелі відбувається фестиваль повітряних куль.

Нагадаємо, цьогоріч напередодні 18 травня кримські федерації повітроплавців організували у Криму запуск сорокаметрового портрета радянського диктатора Йосипа Сталіна. Як відомо, 76 років тому, 18 травня 1944 року, за указом Сталіна почалася масова депортація кримських татар з Криму до Середньої Азії і Урал. В результаті каральної депортації загинуло близько половини кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ