Вступити до родини ATR

Пропаганду служби у російській армії у Криму фіксуватиме спеціальний центр — МінТОТ

21 вересня 2020, 09:37
588

Мілітаризацію освіти як порушення прав дітей планують фіксувати в Центрі документування фактів порушень прав і свобод людини.

Про повідомила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук, пише видання ZMINA.

«Створення відповідного реєстру дозволить сформувати та утримувати захищену, постійно оновлювану та доступну для запитів базу даних про порушення прав і свобод на тимчасово окупованій території у зв’язку зі збройною агресією та окупацією», — повідомила вона.

У відомстві зазначили, що окупаційна «влада» Криму систематично проводить різні заходи, спрямовані на пропаганду служби в збройних силах країни-агресора серед учнів шкіл та студентів вищих навчальних закладів.

Зокрема, МінТОТ нагадало про створення на півострові осередків руху «Юнармія», куди залучають дітей, старших за сім років. Наразі в «Юнармії» перебувають понад 600 тисяч кримських дітей.

«Росія демонструє бажання координувати всі заходи «патріотичної» молодіжної політики на рівні формально недержавних організацій. Водночас вона використовує напрацьований інструментарій впливу на молоде покоління: проводяться масові заходи із «вшанування пам’яті», масові показові «прийняття присяги». Будь-яка активність під егідою організації залучає школярів до культури поводження зі зброєю, регулярно проводяться військово-патріотричні ігри, реальною метою яких є набуття їхніми учасниками базових навичок військового вишколу і тактики бойових дій», — додала Голованчук.

Нагадаємо, раніше українські правозахисники повідомляли про те, що після анексії Криму Росією на службу в армію країни-агресорки закликали близько 20 тисяч кримчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ