Вступити до родини ATR

Наріман Мемедемінов — на свободі

21 вересня 2020, 12:32
790

Кримськотатарський політв’язень Наріман Мемедемінов, якого раніше засудили у РФ до 2 років і 6 місяців ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями у «публічних закликах до терористичної діяльності», 21 вересня вийшов на свободу з російської колонії у селищі Садковський Ростовської області.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

«Засуджений до 2,5 років цивільний журналіст і медіа-координатор «Кримської солідарності» Наріман Мемедемінов відбув термін і вийшов на свободу», — йдеться у повідомленні.

Зустрічати політв’язня приїхали адвокати, активісти, посол України у Ростові-на-Дону Тарас Малишевський і консул Юрій Довгуля .

Нагадаємо, 22 березня 2018 року у селі Холмовка Бахчисарайського району російські силовики прийшли із обшуком до будинку громадського журналіста Мемедемінова. Пізніше його арештували та незаконно етапували до Росії. 2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Нарімана Мемедемінова до 2 років і 6 місяців позбавлення волі. Кримського татарина визнали винним у «публічних закликах до терористичної діяльності» через те, що він активно висвітлював порушення прав людини у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ