Вступити до родини ATR

Політв’язня Сейтумерова госпіталізували до медчастини СІЗО з пневмонією

21 вересня 2020, 13:18
503

Кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (третя бахчисарайська група) Осман Сейтумеров захворів нібито на пневмонію. Його госпіталізували до медсанчастини СІЗО.

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності» з посиланням на адвоката Еміне Авамілеву.

Зазначається, що політв’язню стало зле під час слідчих дій у будівлі «управління» ФСБ у Сімферополі, куди його доставили з СІЗО попри температуру і очевидні ознаки захворювання.

«Обурює той факт, що співробітники СІЗО, не міряють температуру та не реагують на скарги арештантів СІЗО належним чином, та вивозять людей за його межі. У Сейтумерова Османа вчора з ранку була висока температура, він скаржився на нездужання, погане самопочуття. В управлінні ФСБ йому стало погано. Після багаторазових звернень старшого брата Османа — Сейтумера Сейтумерова — слідчий змушений був викликати швидку допомогу, швидка допомога констатувала у нього температуру 38.2. Зробили, ймовірніше, жарознижувальний знеболюючий укол. І в підсумку супроводили його разом зі слідчим назад до СІЗО. Там прийняли рішення розмістити мого довірителя у медсанчастині на кілька днів», — розповіла адвокат.

Еміне Авамілєва додала, що співробітник швидкої діагностував у Сейтумерова правосторонню пневмонію. Наразі кримському татарину надається мінімальна медична допомога у санчастині СІЗО.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року окупанти у Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» були проведені у: матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — стрімера «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Згодом шістьох кримських татар окупанти затримали за звинуваченням у причетності до забороненої у РФ організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ