Вступити до родини ATR

Зеленський в ООН нагадав про окупацію Криму Росією

22 вересня 2020, 08:59
645

Окупація Криму російськими військами свідчить про те, що людство не засвоїло трагічний урок Другої світової війни. Окупація Криму та російська агресія на Донбасі — це не лише війна в Україні, це війна в Європі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення до учасників 75-ї сесії Генасамблеї ООН.

«75 років тому заснування ООН стало наступним символом, що людство має засвоїти трагічний урок Другої світової війни. Але окупація Криму та російська військова агресія Росії на Донбасі доводять, що це урок не засвоєно», — сказав Зеленський.

Він нагадав, що російська агресія проти України призвела до початку війни в Європі.

«Це не просто посягання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до поділу сфер впливу у світі», — додав президент.

Український лідер підкреслив, що цього року пандемія коронавірусу стала шоком для всіх країн. Саме тому людство «має зупинити суперечки та об’єднати зусилля».

«Ми повинні використати цей попереджувальний знак, щоб зупинити суперечки та об’єднати зусилля для досягнення реальних проривних результатів. Не лише повернутися до цілей та принципів Статуту ООН, а й розпочати їхнє постійне та повне впровадження», — наголосив він.

Як відомо, 15 вересня відбулося офіційне відкриття 75-ї сесії Генасамблеї ООН, 21 вересня — урочисте святкування 75-ї річниці створення ООН, на 22 вересня запланований початок загальних дебатів. Раніше прессекретар українського президента повідомила, що Володимир Зеленський планує виступити на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй в онлайн-режимі 23 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ