Вступити до родини ATR

Apple хоче навчити Siri української мови

22 вересня 2020, 13:11
669

Американська компанія Apple розмістила вакансію аналітика анотацій зі знанням української мови. Таким чином, Apple хоче навчити свого голосового помічника Siri розуміти питання і відповідати користувачам українською мовою.

Відповідну вакансію розмістили на сайті компанії.

Згідно із заявкою, серед вимог до кандидата, окрім вільного володіння українською мовою та високого рівня англійської, одним з головних критеріїв є навички розуміння словесних нюансів української мови, в тому числі діалектних особливостей різних регіонів.

Сама вакансія передбачає роботу в європейській штаб-квартирі Apple, яка знаходиться в ірландському місті Корк.

«Як аналітик анотацій ви будете слухати і транскрибувати аудіофайли і оцінювати відповіді Siri. Ви будете використовувати свої знання мови та культури, а також аналітичні навички, щоб оцінити відповіді. Ми навчимо вас бути експертом у розумінні, підтримці та поліпшенні взаємодії з клієнтами. <...> Ми шукаємо заявників, які вільно володіють українською мовою», — додали в Apple.

У 2016 році на сайті change.org з'явилася петиція з вимогою зробити українську версію голосового помічника від Apple, але тоді вона зібрала лише 1330 підписів.

Раніше Служба безпеки України звернулася до Apple з проханням видалити ряд додатків російських пропагандистів з App Store.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ