Вступити до родини ATR

Окупанти порушили «справу» проти матері політв’язня Сервера Мустафаєва

23 вересня 2020, 07:27
577

Окупаційне «МВС» Криму порушило «справу» проти матері політв’язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» Сервера Мустафаєва за нібито адміністративне правопорушення. Жінка напередодні вироку її синові вийшла у Криму на одиночний пікет.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

«15 вересня, за день до винесення вироку у справі «другої бахчисарайської групи», Венера Мустафаєва вийшла на одиночний пікет у Бахчисараї. В руках у неї був плакат з написом: «Розмови в мечеті — не злочин! Поверніть мені сина». За це проти неї порушили адміністративну справу за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при введенні режиму підвищеної готовності на території, на якій існує загроза виникнення надзвичайної ситуації) і за статтею 20.2.2 КпАП РФ (Організація або проведення публічного заходу без подачі в установленому порядку повідомлення про проведення публічного заходу). За першою статтею їй загрожує накладення адміністративного штрафу в розмірі від 1 тисячі до 30 тисяч рублів або попередження. Друга стаття тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі від 20 тисяч до 30 тисяч рублів, або обов'язкові роботи на строк до 50 годин, або адміністративний арешт на строк до 10 діб», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, 15 вересня, за день до оголошення вироку Серверу Мустафаєву, Венера Мустафаєва вийшла на одиночний пікет у Бахчисараї. Під час пікету вона тримала в руках плакат з написом: «Розмови в мечеті — не злочин. Поверніть мені сина!».

Нагадаємо, 16 вересня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок вісьмом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська справа). Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і Едема Смаїлова сумарно засудили до 110 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова — визнали невинним. Так, російський суд призначив Марлену Асанову 19 років ув’язнення, Мемету Бєлялову — 18 років, Тимуру Ібрагімову — 17 років. Їх визнали винними нібито в організації забороненої в РФ організації («Хізб ут-Тахрір»). Іншим фігурантам призначили такі терміни: Серверу Зекір'яєву — 13 років, Серверу Мустафаєву — 14 років, Сейрану Салієву — 16 років, Едему Смаїлову — 13 років. Їх суд РФ визнав винними нібито в участі у забороненій в РФ організації («Хізб ут-Тахрір»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ