Вступити до родини ATR

РФ на законодавчому рівні намагається легалізувати анексію Криму — Чубаров

23 вересня 2020, 13:19
677

Росія вводить нові норми у власне законодавство, спрямовані на закріплення за собою окупованого нею у 2014 році Кримського півострова.

Про це заявив очільник Меджлісу кримськотатарського району Рефат Чубаров.

«Державна Дума РФ ухвалила 22 вересня 2020 року в першому читанні поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення, до Кримінального кодексу та Кримінально-процесуальний кодекс РФ про введення нових норм адміністративної відповідальності та про посилення кримінальної відповідальності «за дії, спрямовані на відчуження частини території Російської Федерації, і за заклики до таких дій», — написав він на своєму Facebook.

Голова Меджлісу наголосив, що таким чином «терористична держава Росія вводить нові норми у власне законодавство, спрямовані на закріплення за собою окупованого нею у 2014 році Криму».

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації. 31 липня 2014 року — у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією — були запроваджені перші санкції проти РФ. Тепер ЄС і США системно продовжують економічні обмеження щодо країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ