Вступити до родини ATR

Над Києвом пролетіли американські літаки

23 вересня 2020, 14:49
768

23 вересня над столицею України пролетіли американські конвертоплани V-22B Osprey. Літальні апарати виконують демонстраційні прольоти над Києвом в рамках двосторонніх українсько-американських навчань.

Фото: РБК-УКРАЇНА

Фото: РБК-УКРАЇНА

Про це повідомляє Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Зазначається, що після польоту у небі над Києвом, тренування продовжились на Півдні України та над акваторією Чорного моря. Конвертоплани V-22B Osprey — це літальні апарати, які поєднують в собі окремі можливості літака та вертольота. 

Окрім того, Міноборони України повідомляє, що 23 вересня пара В-52H вчергове увійшла в повітряний простір України. Стратегічні бомбардувальники США супроводжують винищувачі Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України.

«Американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони і надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора», — йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, що українсько-американські навчання Fiction Urchin проходять вже кілька днів. У них беруть участь американські літаки MC-130J Commando II і CV-22 Osprey, прикомандировані до 352-му полку спеціальних операцій Великобританії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ