Вступити до родини ATR

Зеленський закликав ООН приєднатися до міжнародної платформи для деокупації Криму

24 вересня 2020, 07:32
724

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до учасників 75-ї сесії Генасамблеї ООН закликав міжнародних партнерів України взяти участь у створенні міжнародної платформи щодо деокупації Криму.

З відповідною заявою він виступив 23 вересня у відеозверненні перед учасниками 75-ї сесії Генасамблеї ООН.

«Хочу запросити наших друзів до участі у створенні міжнародної Кримської платформи з метою спільних дій задля захисту прав кримчан та деокупації півострова. Найголовніше: питання Криму та Донбасу не мають стати звичними елементами міжнародного пейзажу, де лише доповіді, тематичні зустрічі та протокольні заяви до роковин окупації будуть вважатися достатньою формою міжнародної реакції. Навпаки — допоки рана в центрі Європи кровоточить, біль відчуватиме весь світ. І єдиним рецептом дієвого лікування є лише деокупація Криму та Донбасу», — зазначив Володимир Зеленський.

Голова держави також зазначив, що питання окупованих територій Криму та Донбасу не мають стати звичними елементами міжнародного пейзажу, де лише доповіді, тематичні зустрічі та протокольні заяви до роковин окупації будуть вважатися достатньою формою міжнародної реакції.

Нагадаємо, що про ініціативу створення Міжнародної кримської платформи українська сторона почала заявляти в червні нинішнього року. При цьому, головна увага зверталася на захист прав людини в окупованому Криму, звільнення осіб, яких незаконно утримує РФ, а також створення формату для міжнародних переговорів щодо «неминучої деокупації» українського півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ