Вступити до родини ATR

«Меморіал» визнав ще чотирьох кримських татар політв'язнями

24 вересня 2020, 12:58
944

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав політичними в'язнями ще чотирьох кримських татар — фігурантів «справи про так званий тероризм» (алуштинська група) .

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Йдеться про Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова, Руслана Нагаєва і Ленура Халілова, повідомляється на сайті організації.

«Кримські мусульмани виявилися винними тільки в тому, що були учасниками релігійного громадського об'єднання. Їм не закидали підготовку терактів. Переслідування алуштинців порушує ст. 28 Конституції Росії, яка гарантує кожному «свободу совісті, свободу віросповідання», — йдеться в заяві організації.

Окрім того, «Меморіал» заявляє, що оголошення «Хізб ут-Тахрір» терористичною організацією — незаконно.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року в окупованому Криму відбулася низка обшуків у будинках кримських татар: чотири — в Алушті, 3 — в Білогірську, 1 — у Сімферопольському районі. Під час облави були затримані: Руслан Месутов, Ленур Халілов, Руслан Нагаєв, Ельдар Кантиміров, Айдер Джеппаров, Ескендер Сулейманов, Риза Омеров. Також відомо, що в ніч на 10 червня біля в'їзду на Керченський міст зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв'язнів, які прямували до Ростову-на-Дону на суди. В результаті цього окупанти також затримали тестя політв'язня Рустема Ісмаїлова Енвера Омерова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ