Вступити до родини ATR

Українські та британські десантники провели тренування біля Азовського моря

24 вересня 2020, 13:55
837

На узбережжі Азовського моря тривають військові навчання «Об’єднані зусилля — 2020», які проводяться у відповідь на російські навчання «Кавказ-2020», спрямовані на збільшення агресії РФ в Україні.

ФОТО: АрміяInform

ФОТО: АрміяInform

Про це повідомляє інформаційне агентство АрміяInform. Відомо, що перший етап навчань почався з десантування британських та українських «крилатих піхотинців» на Миколаївщині.

«Під час навчань підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України будуть діяти спільно із військовослужбовцями 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії (16 Air Assault Brigade) та Сили спеціальних операцій ЗС України разом із колегами 352d Special Operations Wing. Такі навчання дають змогу підвищити взаємосумісність і продемонструвати готовність до колективної безпеки. У рамках «Об’єднані зусилля — 2020» буде розгорнута система управління Територіальної оборони України та задіяно понад 7000 резервістів. Під час навчань також відпрацюють різні схеми застосування підрозділів тероборони у взаємодії з іншими силовими відомствами», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ці навчання відбуваються майже одночасно з російськими «Кавказ-2020», під час яких збільшується ймовірність агресії Росії проти України.

{gallery_1}

Нагадаємо, що учать у стратегічних командно-штабних навчаннях «Об’єднані зусилля — 2020», окрім українських підрозділів, беруть підрозділи збройних сил країн-членів НАТО, зокрема, США і Великої Британії. Навчання під керівництвом головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака триватимуть до 25 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ