Вступити до родини ATR

Для Путіна «справи» проти кримських татар є інструментом залякування та терору — Сенцов

25 вересня 2020, 12:57
869

Колишній бранець Кремля, український режисер з Криму Олег Сенцов вважає, що десятки сфабрикованих «справ про тероризм» проти кримських татар є важливим інструментом залякування та постійного терору для президента РФ.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це Олег Сенцов написав у своєму Facebook.

«Міжнародна спільнота багаторазово закликала Кремль відпустити невинно ув’язнених кримських татар, та Путін, який вважає їх своїми підданими, має інші плани. Для нього такі справи є особливо важливими і слугують інструментом залякування та постійного терору своїх же громадян, до яких він силоміць намагається зачислити й кримських татар. Та цьому прийде кінець. І наші кримські борці обов’язково повернуться до свого дому та рідних», — наголосив він.

Зазначимо, що з моменту окупації Криму Росією ситуація з правами людини на півострові істотно погіршилася. Окупаційна «влада» заохочує масові порушення, зокрема викрадення, незаконні затримання та насильство. Насамперед репресіям піддаються кримські татари — корінний народ півострова, який з перших днів анексії відкрито виступив за територіальну єдність України.

За даними українських правозахисників, нині в окупованому Криму відкрито понад 100 політично мотивованих «кримінальних справ», більшість з них — проти кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ