Вступити до родини ATR

Користувачів «ВКонтакте» в Україні візьмуть на облік поліції — РНБО

25 вересня 2020, 13:56
792

Українських користувачів забороненої російської соцмережі «ВКонтакте» візьмуть на облік поліції.

Як повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, правоохоронці будуть розслідувати факти поширення контенту у забороненій в Україні соцмережі.

Він нагадав, що згідно з українським законодавством про санкції, «ВКонтакте» не має права працювати на території України.

«Ми сьогодні займаємося цими питаннями, фахівці розуміють, про що йде мова. Вони дуже швидко змінюють проксі. <...> Ми вважаємо, що найближчим часом з допомогою наших іноземних партнерів це питання буде вирішено», — зазначив Данілов.

Окрім того, він звернув увагу на те, що українські користувачі мають розуміти всю відповідальність.

«Це має бути так само їхня відповідальність. Навіщо вони це роблять, і для чого вони це роблять. Справа в тому, що зараз та система, яка починає працювати, ми про всіх цих користувачів будемо мати розуміння. Вони будуть перебувати на обліку. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент, то вони будуть мати певний клопіт з нашою поліцією, з нашими силовими структурами», — додав Олексій Данілов.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що президент України Володимир Зеленський готує указ про скасування рішення РНБО щодо заборони російських соціальних мереж.

Як відомо, рішенням РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» було застосовано санкції проти російських соціальних мереж та ряду інших Інтернет-ресурсів строком на три роки. Зокрема, інтернет-провайдерам забороняється надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів «Mail.ru» та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» та «Одноклассники». 14 травня 2020 року РНБО продовжило ці санкції до 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ