Вступити до родини ATR

МЗС привітало схвалення ЄС санкцій проти РФ за «Кримський міст»

29 вересня 2020, 07:34
760

Україна привітала рішення Комітету постійних представників країн ЄС щодо запровадження санкцій проти осіб і компаній, відповідальних за незаконне будівництво «Кримського мосту».

Про це заявила перший заступник голови МЗС Еміне Джеппар у своєму Twitter.

«Вдячна за рішення Комітету постійних представників ЄС розширити перелік підсанкційних осіб і організацій, причетних до підриву суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема до незаконного будівництва Керченського мосту. Чекаємо на відповідне офіційне рішення Ради ЄС», — наголосила вона.

Нагадаємо, 28 вересня посли країн ЄС погодили санкції проти двох осіб і чотирьох компаній, відповідальних за будівництво мосту між Краснодарським краєм РФ та окупованим Кримом.

Як повідомляв ATR, «Кримський міст», довжиною 19 кілометрів, з'єднує окупований півострів і Краснодарський край (РФ). Його почали будувати у квітні 2015 року, вартість будівництва склала 6,9 мільярди рублів. Торік у жовтні окупанти запустили рух вантажних автомобілів по незаконно побудованому «Кримському мосту». А у травні 2019 року в окупованому Криму відбулося офіційне відкриття автомобільної частини моста через Керченську протоку. Цьогоріч 30 червня окупанти запустили незаконне вантажне залізничне сполучення між анексованим півостровом і Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ