Вступити до родини ATR

Ще одну «суддю» з окупованого Криму судитимуть за держзраду

29 вересня 2020, 08:38
637

Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чергової кримської «судді», яка перейшла на службу до окупаційних «судових органів» після анексії півострову.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим.

«У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що колишня суддя Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, яка після окупації півострова у 2014 році перейшла на службу до незаконно створених судових органів держави — окупанта, розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, незаконно керуючись законодавством Російської Федерації, ухвалювала протиправні рішення, сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що імені підозрюваної у відомстві не назвали.

За даними журналістів «Центру журналістських розслідувань», йдеться про так звану «суддю» незаконно створеного «Верховного суду» Криму Аллу Пономаренко.

Нагадаємо, що за вчинення державної зради «судді» в Україні загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ