Вступити до родини ATR

Окупанти у Криму припинили роботу Керченської поромної переправи

29 вересня 2020, 12:50
713

В окупованому Криму припинили роботу Керченська поромна переправа та морський порт «Крим». Безробітними залишаться близько 300 співробітників.

За даними пресслужби оператора Керченської поромної переправи, 28 вересня паром переправи виконав останній рейс, пишуть місцеві ЗМІ.

«28 вересня наш паром перевіз останню партію вагонів. Замовлень на залізничні перевезення у компанії більше немає. Ми ухвалили рішення зупинити роботу переправи», —  йдеться у повідомленні окупантів.

Зазначимо, що переправа припинила роботу через відсутність попиту. Причина цього — відкриття автомобільної та залізничної частин незаконно побудованого «Кримського моста».

Окрім того, у зв'язку з припиненням рейсів Керченської переправи, припинена робота й морського порту «Крим». Безробітними тепер залишаться близько 300 співробітників переправи.

Нагадаємо, 28 вересня посли країн ЄС погодили санкції проти двох осіб і чотирьох компаній, відповідальних за будівництво мосту між Краснодарським краєм РФ та окупованим Кримом.

Як повідомляв ATR, «Кримський міст», довжиною 19 кілометрів, з'єднує окупований півострів і Краснодарський край (РФ). Його почали будувати у квітні 2015 року, вартість будівництва склала 6,9 мільярди рублів. Торік у жовтні окупанти запустили рух вантажних автомобілів по незаконно побудованому «Кримському мосту». А у травні 2019 року в окупованому Криму відбулося офіційне відкриття автомобільної частини моста через Керченську протоку. Цьогоріч 30 червня окупанти запустили незаконне вантажне залізничне сполучення між анексованим півостровом і Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ