Вступити до родини ATR

Політвʼязню Рустему Абільтарову виповнився 41 рік

29 вересня 2020, 14:28
1041

28 вересня 2020 року політвʼязню, фігурату «справи про так званий тероризм» (перша бахчисарайська група) Рустему Абільтарову виповнився 41 рік. Це вже четвертий день народження, який кримський татарин вимушений зустрічати у застінках окупантів.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомляє «Кримська солідарність» у Facebook.

«Від імені громадського об'єднання «Кримська солідарність» бажаємо Рустему Абільтарову сил, стійкості, терпіння і швидкого повернення додому», — йдеться у повідомленні.

Активісти також нагадали про промову кримського татарина на суді в РФ.

«Наш кримськотатарський народ завжди зазнавав і зазнає репресій з боку влади, і те, що нам закидають такі статті — вмотивовано суто політичним характером, боротьбою з інакомисленням та віросповіданням. Наш кримськотатарський народ ніколи не був причетний до тероризму і поваленню влади. І наш народ ніколи не підтримував насильство і тероризм. Наш кримськотатарський народ миролюбний, як і всі національності», — заявив торік Абільтаров під час виступу в апеляційному суді у Москві.

Зазначимо, що на Рустема Абільтарова вдома чекають четверо дітей. У серпні 2017 року окупанти не відпустили політвʼязня на похорон його батька Сейрана Абільтарова.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Рустема Абільтарова до 8 років 9 місяців колонії суворого режиму за нібито участь у діяльності забороненої організації. Він відбуває покарання в колонії строгого режиму №1 Ставропольского краю в Росії.

Як відомо, 12 травня 2016 року у Бахчисараї в будинку Рустема Абільтарова та ще трьох кримських татар (Енвера Мамутова, Ремзі Меметова, Зеврі Абсеітова) відбулися обшуки. Окупанти затримали їх та порушили «кримінальні справи» за «організацію» та «участь» в організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ