Вступити до родини ATR

У Зеленського нагадали Фокіну про російське вторгнення у Крим

30 вересня 2020, 08:48
994

В Офісі президента заявили про обурення позицією першого заступника голови делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна, який сказав, що війни Росії з Україною на Донбасі немає. У Зеленського нагадали Фокіну, що саме з російського вторгнення у 2014 році розпочалася окупація Криму та окремих районів Донбасу.

Про це заявили у пресслужбі Офісу президента.

«Офіційна позиція України повністю збігається з об'єктивною реальністю та політичною правдою. Саме з російського вторгнення почалася тимчасова окупація Автономної Республіки Крим, міста Севастополя й окремих районів Донецької та Луганської областей України. Саме ця держава повністю контролює тимчасово окуповані території України та має вирішальний вплив на все, що там відбувається. Це цілком очевидні істини», — йдеться у заяві.

У Зеленського також наголосили, що заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка.

Нагадаємо, перший заступник голови делегації України у ТКГ Вітольд Фокін заявив, що поки не бачить доказів війни між Україною і Росією. Про це він заявив 29 вересня на засіданні парламентського комітету.

«Я не політик, і зробити якесь визначення <...> я не можу. Ніякого підтвердження, що на Донбасі йде війна між Росією і Україною, поки що я не бачу», — сказав Вітольд Фокін.

Згодом в українській делегації у ТКГ заявили, що Вітольд Фокін як і будь-яка людина має право на власну позицію. Водночас наголосили, що делегація України у переговорах у ТКГ має дотримуватися виключно офіційної позиції України. 

Раніше повідомлялося, що онука Вітольда Фокіна співачка Марія Фокіна заявила журналістам, що сама познайомила свого дідуся із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком та причетна до рішення свого родича увійти до складу Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ