Вступити до родини ATR

Україна підтримує територіальну цілісність Азербайджану — МЗС

30 вересня 2020, 10:53
859

Міністерство закордонних справ України підтримує територіальну цілісність Азербайджану.

Як повідомив на брифінгу голова МЗС Дмитро Кулеба, Україна стурбована через ситуацію в Нагірному Карабасі.

«Нинішня ситуація свідчить, що заморожені конфлікти — ніякі не заморожені і можуть в будь-який час вибухнути», — сказав Кулеба.

За його словми, важливим є підтримка територіальної цілісності країн.

«Ми підтримували і підтримуємо територіальну цілісність Азербайджану, як і Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність. Наша позиція залишається незмінною», — додав міністр.

Нагадаємо, вранці 27 вересня загострився конфлікт Азербайджану і Вірменії навколо Нагірного Карабаху. Обидві країни звинувачують одна одну в провокаціях. Влада Азербайджану заявила про загиблих під час обстрілу Нагірного Карабаху з боку Вірменії. У Вірменії, зі свого боку, повідомили про знищення кількох вертольотів і безпілотників ЗС Азербайджану. Є інформація про загиблих з усіх боків конфлікту як серед військових, так і серед мирних жителів. У Баку заявили, що Збройні Сили країни в перший день загострення конфлікту «звільнили від окупації» кілька населених пунктів невизнаної «Нагірно-Карабаської Республіки». Зазначимо, що Вірменія, невизнана «Нагірно-Карабаська Республіка» та Азербайджан ввели воєнний стан, оголошено мобілізацію.

Як відомо, конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році. У 1994 році — після шести років війни — був підписаний Бішкекський протокол, за яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною «республікою», але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ