Вступити до родини ATR

ЗСУ на адмінмежі з Кримом встановили систему спостереження за окупатами

30 вересня 2020, 12:35
749

Збройні сили України встановили пристрої відеоспостереження на адміністративній межі між материковою Україною та тимчасово окупованим Кримом задля поліпшення несення служби військовослужбовцями, які виконують бойові завдання на півдні країни.

Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Про це повідомляє командування Об’єднаних сил ЗС України.

«Упродовж останнього місяця ми провели велику роботу з покращення системи спостереження за підрозділами збройних сил Російської Федерації, що нині перебувають на тимчасово окупованій території АР Крим», — повідомив командувач об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він також зазначив, що технічні показники пристроїв, призначених для моніторингу військової активності ворога на адмінмежі, значно збільшилися.

«Камери відеоспостереження розставленні таким чином, що в полі їхнього зору не має жодної «сліпої» зони. У такий спосіб нам вдалося створити умови для того, щоб щодня, вдень і вночі, за будь-яких погодних умов й ситуацій пильно стежити за противником і, відтак, завчасно викривати його наміри», — додав Наєв.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ