Вступити до родини ATR

МОН оприлюднило дати проведення ЗНО-2021

30 вересня 2020, 13:49
881

Міністерство освіти та науки України затвердило календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2021 року, в якому визначено дати проведення державних іспитів.

Про це інформують на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО). 

Як зазначається, реєстрація осіб для участі у ЗНО розпочнеться 1 лютого та триватиме до 5 березня 2021 року. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів/студентів для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня 2021 року.

Після чого зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки із місцем та часом проведення іспиту. Зробити це можна буде до 30 квітня 2021 року.

З 21 травня розпочнеться основна сесія ЗНО. Перший іспит відбудеться з хімії. Завершиться основана сесія зовнішнього незалежного оцінювання 15 червня тестуванням з географії.

Іспити з інших предметів пройдуть за таким графіком:

— 24 травня — іспанська, німецька та французька мови;

— 25 травня — англійська мова;

— 28 травня — математика;

— 1 червня — української мова, українська мова і література;

— 4 червня — історія України;

— 7 червня — фізика;

— 10 червня — біологія.

Згодом інформацію про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 30 червня 2021 року.

Окрім того, як повідомляють у МОН, випускники, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти та/або планують вступати до закладів вищої освіти у 2021 році, матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час ЗНО — з української мови і літератури чи лише з української мови.

Нагадаємо, що абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Криму можуть вступити в українські заклади вищої освіти за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема, випускники можуть вступати за спрощеною процедурою до майже 200 університетів, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Перелік можна подивитися на сайті Міністерства освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ