Вступити до родини ATR

Чорні скриньки літака Ан-26 розшифрували

1 жовтня 2020, 08:20
804

Бортові самописці (чорні скриньки) військового літака Ан-26, який розбився 25 вересня у Чугуєві, розшифрували.

Бортові самописці військового літака Ан-26, який розбився 25 вересня у Чугуєві, розшифрували.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомила голова підкомітету з державної безпеки та оборони комітету Верховної Ради Ірина Верещук. 

«Сьогодні нам доповіли, що чорні скриньки було розшифровано. Спочатку були проблеми зі звуком, але зараз все розшифровано. Вже сьогодні приступаємо до оцінки того, що було в чорних скриньках», — зазначила Верещук.

За її словами, для розслідування катастрофи було створено дві слідчі комісії: по лінії Міністерства оборони та Державного бюро розслідувань . Загалом слідство розглядає три версії трагедії: організація польотів неналежним чином, людський фактор (помилка пілотів) або технічна несправність.

Також Ірина Верещук додала, що, згідно з регламентом, розслідування може тривати до 25 листопада 2020 року, після чого Міноборони має надати звіт.

Як повідомляв ATR.ua, літак Повітряних сил ЗСУ «Ан-26» впав біля Чугуєва Харківської області близько 20:50 25 вересня у двох кілометрах від військового аеродрому. Катастрофа сталася, коли борт заходив на посадку. Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що в літаку було 27 осіб. 25 з них загинули під час аварії. Пізніше у лікарні помер 1 військовослужбовець, якого госпіталізували. 1 курсант, який вижив, перебуває в лікарні з травмами середнього ступеня тяжкості.

26 вересня в Україні оголошене днем жалоби за жертвами авіакатастрофи на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ