Вступити до родини ATR

ООС: Пожежі на Луганщині — провокація російських бойовиків

1 жовтня 2020, 10:42
684

Лісові пожежі на Луганщині, які почалися 30 вересня, спричинені ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль. До ліквідації пожеж на Луганщині вже залучено 450 військових Збройних Сил України.

Про це повідомили в штабі ООС.

«Військовослужбовці Збройних Сил разом із рятувальниками ДСНС та представниками лісових господарств продовжують локалізувати пожежі, спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль», — звітують у штабі.

Наразі площа загоряння становить 85 гектарів. Станом на 8 ранку 1 жовтня вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотене та Сєвєродонецьк.

За словами очільника області Сергія Гайдая, наразі четверо людей загинули, троїх госпіталізували з отруєнням чадним газом, за добу у вогняному колі опинилися 11 селищ, пошкоджені кілька десятків будинків та громадських споруд.

Нагадаємо, 30 вересня на Луганщині у трьох районах виникли масштабні пожежі. Через сильний вітер, вогонь швидко поширювался. Місцевих жителів продовжують евакуйовувати з зони розповсюдження вогню. За фактами масштабних пожеж розпочаті кримінальні провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ