Вступити до родини ATR

Російські активісти провели акції на підтримку кримськотатарських політв‘язнів

1 жовтня 2020, 12:13
820

30 вересня в Москві російські активісти з ініціативи «Стратегія-30» вийшли з поодинокими пікетами на підтримку кримськотатарських політвʼязнів, зокрема фігурантів «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група).

ФОТО: FB/Лаврешина

ФОТО: FB/Лаврешина

Про це повідомляє активістка Віра Лаврешина на своїй сторінці у Facebook.

«Терміни для невинних мусульман — які бувають тільки при тоталітаризмі. 15, 20, 22, навіть 24 роки... За «неправильну» віру, за «неправильні» бесіди з питань віри. Це знакові справи: стає очевидним, в якому жаху ми живемо. І нічого поки зробити не можемо, щоб врятувати людей від перемелювання їх системою. Єдиний інструмент — розголос за допомогою інтернету. Це дає хитку надію, що так ми прискоримо звільнення політичних в'язнів. Прискоримо падіння режиму», — написала активістка.

Як повідомляв ATR.ua раніше, 16 вересня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок вісьмом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група). Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і Едема Смаїлова сумарно засудили до 110 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова — визнали невинним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ