Вступити до родини ATR

Канада виділить Україні додаткові $4 млн допомоги

2 жовтня 2020, 11:30
736

Очільник МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань у телефонній розмові з українським колегою Дмитром Кулебою повідомив про рішення уряду виділити додаткові 4,3 млн канадських доларів ($4 млн) на безпеку та оборону України.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Співрозмовники відзначили взірцеву взаємодію України та Канади у сфері безпеки. Дмитро Кулеба висловив вдячність за активну участь канадських військовослужбовців в операції Unifier та важливий внесок Збройних Сил Канади у зміцнення безпеки нашої держави у взаємодії зі Збройними Силами України. Франсуа-Філіп Шампань повідомив про рішення канадського Уряду виділити додаткові 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони України», — йдеться у повідомленні українського міністерства.

Окрім того, сторони обговорили подальшу координацію дій перед наступним етапом переговорів з Іраном щодо компенсацій за збитий літак МАУ. Також канадський міністр висловив співчуття Кулебі, всім рідним і близьким загиблих у трагічній катастрофі військового літака АН-26Ш на Харківщині.

Як відомо, між Україною та Канадою підтримується активний політичний діалог, зокрема у форматі телефонних розмов між президентом Володимиром Зеленським та премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо, остання з яких відбулася 22 вересня, а також між главами МЗС, зокрема з питань взаємодії у справі розслідування збиття Іраном українського літака рейсу PS752 у січні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ