Вступити до родини ATR

ФСБ на адмінмежі з Кримом більше 4 годин утримувала кримського татарина

5 жовтня 2020, 07:39
697

Окупаційні силовики 4 жовтня на тимчасовій адмінмежі з Криму більше чотирьох годин з невідомих причин утримували кримського татарина Ахмеда Велієва.

Про це повідомили родичи кримського татарина, передає «Кримська солідарність».

«До «Кримської солідарності» звернулися родичі з повідомленням про те, що більше 4-х годин втрачено зв'язок з 22-річним кримським татарином Ахмедом Велієвим. О 19:50 Велієв вийшов з російського пункту пропуску «Армянськ», повідомив, що весь цей час його утримували російські прикордонники», — йдеться у повідомленні.

ATR.ua намагається дізнатися деталі.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації. 31 липня 2014 року — у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією — були запроваджені перші санкції проти РФ. Тепер ЄС і США системно продовжують економічні обмеження щодо країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ