Вступити до родини ATR

Україна хоче перейняти досвід Хорватії у сфері деокупації

5 жовтня 2020, 13:45
693

Україна планує вивчити досвід Хорватії у сфері деокупації та реінтеграції окупованих територій.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Зазначається, що наразі очільник відомства Олексій Резніков з робочим візитом перебуває у Загребі.

«Наразі Мінреінтеграції працює над державною політикою деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України — частин Донецької і Луганської областей та Кримського півострова. Досвід Хорватії дуже важливий для нас в рамках безпечної реінтеграції. Український і хорватський народи пов‘язані, наші країни мають однакові долі. Ви пережили окупацію і відновили суверенітет, наразі ж Україна переживає складний період — повернення окупованих Росією Донбасу і Криму. Республіка Хорватія і дружній хорватський народ є яскравим прикладом самовідданої боротьби за свою свободу і гідність», — наголосив Резніков.

Впродовж робочої поїздки міністра запланована низка зустрічей із високопосадовцями Республіки Хорватія та учасниками мирної реінтеграції окупованих територій Хорватії.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ