Вступити до родини ATR

Окупанти хочуть запустити транспортне сполучення між Мінськом і Сімферополем

6 жовтня 2020, 13:25
611

Окупаційний «уряд» Криму вивчить можливість організації прямих транспортних перевезень з Білоруссю.

Про це на засіданні «Ради міністрів» заявив «спікер»  окупаційної «Державної ради» Криму Володимир Константинов, повідомляють окупаційні ЗМІ.

«Ми зацікавлені, як мінімум, у транспортному прямому сполученні Мінськ—Сімферополь, як авіаційному, так і залізничному. Також звернемося до білоруського регіоналу для організації міжпарламентського співробітництва. Це важлива частина зовнішньої політики», — сказав Константинов.

Нагадаємо, що 26 грудня 2014 року «Укрзалізниця» обмежила рух поїздів у кримському напрямку та скасувала міжнародні поїзди з Мінська та Москви.

Зазначимо, що у березні цього року білоруська сторона відмовилася від планів запускати авіа- і залізничне сполучення з півостровом, назвавши його недоцільним.

Як відомо, військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації. 31 липня 2014 року — у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією — були запроваджені перші санкції проти РФ. Тепер ЄС і США системно продовжують економічні обмеження щодо країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ