Вступити до родини ATR

Українським ЗМІ можуть заборонити заперечувати факти воєнної агресії РФ

7 жовтня 2020, 13:59
628

Верховній Раді пропонують заборонити телерадіоорганізаціям висловлювання, що заперечують факти воєнної агресії з боку Росії та окупації нею частини території України.

Відповідний законопроект №4188 «Про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» про протидію інформаційній війні» зареєстрував у Верховній Раді народний депутат від «Слуги народу» Олег Дунда.

«Законопроект розроблено з метою врегулювання питань, пов’язаних з протидією проявам інформаційної війни на телебаченні та радіо шляхом розширення повноважень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у сфері протидії інформаційній агресії», — йдеться у пояснювальній записці.

Згідно з законопроектом, пропонується зобов’язати Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення у разі допущення повторного порушення ЗМІ, звертатися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення телерадіоорганізації або анулювання ліцензії провайдера програмної послуги.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ