Вступити до родини ATR

Україна може отримати до 8 млн доз європейської вакцини від коронавіруса

7 жовтня 2020, 14:20
578

Україна зможе отримати до 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19 як учасник ініціативи Фонду COVID-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX).

Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у статті для «Дзеркала тижня».

«31 серпня Європейський Союз виділив 400 млн євро Фонду «COVID-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX)», який забезпечить придбання до 2 млрд доз вакцини до кінця 2021 року, і Україна була відібрана до переліку учасників цієї ініціативи, відтак, зможе отримати до 8 млн доз вакцини», — повідомила урядовець.

За її словами, Україна не планує залишатися осторонь і теж готова долучитися до європейських ініціатив в боротьбі із захворюванням. Зокрема, готова запропонувати свої потужності для виробництва вакцини, коли вона з'явиться.

«У нас є відповідна інфраструктура, підприємства для виробництва вакцин, і ми готові разом з іншими країнами ЄС брати участь в їх масовому виробництві», — додала віце-прем'єр.

Окрім того, Стефанішина наголосила, що пандемія продемонструвала, наскільки важливою в подібних ситуаціях є партнерська взаємодія.

Як повідомляв ATR.ua, напередодні керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт заявив, що Україна може отримати вакцину від COVID-19 у другій половині 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ