Вступити до родини ATR

Джеппар нагадала про необхідність доступу місії ОБСЄ до окупованого Криму

7 жовтня 2020, 15:05
752

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар здійснила візит до Відня, де в рамках заходів ОБСЄ підняла питання роботи спеціальної моніторингової місії на територіях окупованого Криму та Донбасу.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Під час зустрічі із заступницею голови Постійної ради ОБСЄ Еродою Добруші та в. о. Генерального секретаря ОБСЄ Tуулою Урйолею Еміне Джеппар нагадала про перешкоджання роботі спеціальної місії зі сторони незаконних збройних формувань на окупованих територіях.

«Окремою темою для розмови була робота СММ ОБСЄ в Україні, яка є важливим міжнародним інструментом забезпечення дотримання прав і свобод людини. <...> Незаконні збройні формування на території Донбасу та Криму всіляко перешкоджають роботі СММ, тому надзвичайно важливо посилення уваги до цієї проблеми з боку західних партнерів», — наголосила заступниця міністра.

Еміне Джеппар також висловила сподівання на здійснення подальших кроків для активізації роботи місії для отримання доступу до окупованого українського півострова.

Нагадаємо, на початку 2020 року делегації США, Євросоюзу і України під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні вчергове висунили вимогу до Росії про надання повного доступу на територію анексованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ