Вступити до родини ATR

У Telegram та Viber з’явиться чат-бот «Юридичний порадник для ВПО»

8 жовтня 2020, 09:45
841

В Україні 8 жовтня відбудеться презентація чат-боту «Юридичний порадник для ВПО», який був створений для допомоги людям, які постраждали внаслідок окупації Криму та збройної агресії РФ на Сході України.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції. За допомогою чат-боту внутрішньо-переміщенні особи можуть отримати безкоштовну допомогу в будь-який час.

«Цей інструмент покликаний вирішити проблеми доступу до кваліфікованої юридичної допомоги для людей, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ на Сході України та внаслідок окупації РФ Кримського півострова», — йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що чат-бот є спільним продуктом швейцарсько-української Програми EGAP та юридичної команди БФ «Право на захист», яка з 2014 року опікується питаннями правового захисту внутрішньо-переміщених осіб.

Нагадаємо, с 5 жовтня в мобільному додатку «Дія» («Держава і я») запрацювала електронна довідка внутрішньо-переміщеної особи. Електронний варіант можна використовувати нарівні з паперовою довідкою або замість неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ