Вступити до родини ATR

Катастрофа Ан-26: слідчі виявили грубі порушення

8 жовтня 2020, 11:23
574

Під час розслідування авіакатастрофи Ан-26, яка сталася на Харківщині 25 вересня, було виявило грубі порушення у виконанні польотних завдань та в організації польотів в цілому.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Олег Уруський у своєму Facebook. За його словами, він заслухав доповідь голів трьох підкомісій з розслідування авіакатастрофи. На сьогоднішній день бортові самописці Ан-26 повністю дешифровано.

«Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна. Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконання польотних завдань, так і в організації польотів загалом», — зазначив Уруський.

Віце-премʼєр-міністр зауважив, що розслідування причин катастрофи літака Ан-26 продовжується. Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня літак Повітряних сил ЗСУ Ан-26 впав біля Чугуєва Харківської області. Катастрофа сталася, коли борт заходив на посадку. Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що в літаку було 27 осіб. Внаслідок катастрофи 26 осіб загинули, одна людина вижила.

6 жовтня президент Зеленський нагородив 27 військових екіпажу Ан-26 медаллю «За військову службу Україні», 26 з них отримали нагороди посмертно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ